Algemeen

Vacanzo heeft al alle reizen geannuleerd met vertrek tot en met 31 mei 2020. Dit in navolging van het nadrukkelijke advies van het kabinet tot en met 28.05.20 om niet te reizen. De ontwikkelingen gaan snel en wijzigen van dag tot dag op dit moment.

Categorie: 

Kan Vacanzo gebruik maken van een voucher in plaats van restitutie van de reissom in geld?

Ja dat kan. De Corona voucher is ontwikkeld door de branchevereniging ANVR. De voucher wordt - gelet op de uitzonderlijke situatie waarin we verkeren - gezien als een passende oplossing: dit wordt erkend door zowel de Europese Commissie als het Ministerie van Economische Zaken. Daarnaast heeft de Nederlandse toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) meegekeken bij de voorwaarden die aan de Corona voucher zijn verbonden. Tenslotte biedt de SGR op basis van haar bestuursbesluit dekking voor de vanaf 16 maart jl. uitgegeven Corona-voucher.

Categorie: 

Hoe lang blijft de voucher geldig?

De voucher is één jaar geldig vanaf het moment van uitgifte. 

Categorie: 

Wat is de waarde van de voucher? En wat als ik een andere reis wil boeken die duurder/goedkoper is?

De waarde van de voucher is volledig gelijk aan de door u betaalde reissom. Ook de boekingskosten en eventuele gemaakte kosten voor premies voor reis- en annuleringsverzekering krijg u terug in de vorm van een voucher. De voucher is één jaar geldig na datum van afgifte. Wordt de reissom van uw nieuwe vakantie duurder? Dan betaalt u zelf het verschil bij. Wordt de nieuwe reissom goedkoper, dan betaalt Vacanzo u het verschil terug met een maximum van 20% in de vorm van een voucher.

Categorie: 

Mijn rechtsbijstand verzekering geeft aan dat ik de voucher niet aan hoef te nemen. Graag wil ik dus geld terug voor mijn annulering.

Er zijn bijzondere situaties denkbaar waarin het niet redelijk is om partijen te houden aan afspraken uit een overeenkomst. Indien de omstandigheden zodanig uitzonderlijk zijn, kan dit zelfs bepalingen uit de wet opzij zetten. De coronacrisis, de onvoorziene ontwikkelingen en de impact daarvan betreffen een dergelijke uitzonderlijke situatie. Dit is ook de reden dat overheden en toezichthouders in Europa, Nederland en andere landen wereldwijd de uitgifte van een Corona-voucher steunen. De Corona- voucher is in deze crisis een tijdelijke oplossing, die een redelijk en gerechtvaardigd evenwicht biedt tussen de belangen van consumenten en reisorganisaties. De Corona voucher ontzegt u ook geen eventueel recht op geld terug; indien u de voucher niet binnen een jaar na uitgifte heeft kunnen of willen inwisselen, staat het u vrij om alsnog restitutie in geld te verzoeken. Maar uiteraard hopen wij dat u met de voucher op korte termijn een mooie reis bij ons boekt.

Categorie: 

Ik moet nu, zes weken voor vertrek, het restbedrag van mijn boeking betalen. Maar de kans is toch groot dat mijn reis helemaal niet doorgaat? Waarom moet ik dan nu toch de restantbetaling doen?

We begrijpen dat u twijfelt of uw reis wel door kan gaan. Ook voor ons is het nu lastig om hier een inschatting in te maken. Om onze klanten in deze onzekere tijd zoveel mogelijk tegemoet te komen, hebben we tijdelijk onze betalingstermijn versoepeld naar vier weken voor vertrek. Dit geldt voor boekingen met een vertrek tot en met 31 mei 2020.

Categorie: 

Bij alle reizen aangeboden door Vacanzo is 20 kg ruimbagage per persoon inbegrepen.

Categorie: 

Op de bestemming kun je gebruik maken van de service van ons lokale agentschap. Bij de reispapieren ontvang je een telefoonnummer van onze lokale vertegenwoordiger. 

Categorie: 

Bij alle reizen aangeboden door Vacanzo is een transfer naar je hotel/appartement inbegrepen.

 

Categorie: 

Boeking

Helaas accepteren wij geen creditcard. Er is een Ideal betaling mogelijk, of andere mogelijkheden (verschillend per land ) 

 

Categorie: 

Voor vakanties met een vertrekdatum langer dan 6 weken voor vertrek, betaal je een aanbetaling van 35% van de totale reissom. Daarna betaal je 6 weken voor vertrek de restant betaling.
Boek je een vakantie binnen 6 weken voor vertrek, dan betaal je de volledige reissom direct bij boeking van je vakantie.

Zie ook ANVR-Reizigersvoorwaarden

Categorie: 

Je moet altijd de volledige naam, zoals die in de paspoort vermeld is, gebruiken.

Categorie: