TURKIJE / ZUID-EGEÏSCHE KUST

Het aanbod van Vacanzo naar de Zuid-Egeïsche Kust is zeer gevarieerd, we bieden vakanties naar Marmaris, Içmeler en Turunç maar ook het idyllische Fethiye & Ölüdeniz. De Zuid-EgeIsche kust, ook wel Lycische Kust genoemd wordt gekenmerkt door veel groen. Olijfbomen, naaldbossen afgewisseld door geurende citrusbomen creëren een mooi contrast met het staalblauwe water. Overal duiken dromerige baaien en strandjes op en in de verte zie ik diverse gülets varen. Wat een mooie ansichtkaart!
In Dalyan kun je nog oude graftombes die in de rotsen zijn uitgehouwen bekijken, sommige nog met mooie muurschilderingen. Het gebied rondom Dalyan is een beschermd natuurgebied. Hier hebben ook de bedreigde Careta Careta schildpaden zich gevestigd en leggen hun eieren op het strand, dat ook maar op bepaalde uren toegankelijke is. De Lycische Kust is ook een geliefde streek voor het maken van een Blue Cruise, heerlijk varen op een authentieke Turkse gület van baai naar baai. Lekker rustig genieten van de natuur en verwend worden met de pure smaken van de Turkse keuken. Sommige Blue Cruises hebben een gecombineerde route van Turkije en de Griekse eilanden Rhodos en Simi.

Marmaris is wel de meest bekende badplaats van de Zuid-Egeïsche Kust, het heeft een mooie jachthaven, de grootste en meest luxueuze van Turkije, je kijkt je ogen uit. Het kasteel van Marmaris biedt een schitterend uitzicht op de jachthaven en de eilandjes voor de kust. Houd je van winkelen, bezoek dan de Grand Bazar, waar vooral replica’s van bekende merken worden verkocht.  
Benieuwd naar het Vacanzo aanbod en aanbiedingen naar Marmaris? Klik hier voor de reizen naar Marmaris

Içmeler op zo’n 8 km van Marmaris is de laatste jaren steeds populairder geworden en is wat rustiger dan Marmaris. Içmeler heeft mooie zandstranden die prachtig contrasteren met het azuurblauwe water. Doordat de stranden langzaam aflopen in zee, is Içmeler een ideale keuze voor een fijne familievakantie. Geliefd is ook de wandelboulevard die Içmeler verbindt met Marmaris. Het centrum is gezellig, met veel winkeltjes en sfeervolle terrassen. Met de dolmus sta je zo in het centrum van Marmaris en wil je nog meer ontdekken, neem dan de ferry naar het Griekse eiland Rhodos, een overtocht van slechts 45 minuten. Bekijk hier het Vacanzo aanbod en aanbiedingen naar Içmeler.

Turunç is van oorsprong een vissersdorpje op zo’n 20 km van Marmaris gelegen. Tegenwoordig is het uitgegroeid tot een geliefde badplaats, met een dromerige sfeer. Overal zie je de met pijnboombossen begroeide bergen, er is een gezellige wandelpromenade en volop terrassen en restaurants. Breng ook een bezoekje aan de wekelijkse markt, waar je leuke snuisterijen kunt kopen als souvenir. Benieuwd naar het Vacanzo aanbod naar Turunç, klik hier.

Fethiye is een ideale badplaats voor natuurliefhebbers, het groen van de beboste bergen, de mooie lange zandstranden en de kleinere kiezelstrandjes zijn een fantastisch decor voor een heerlijke strandvakantie. Fethiye bestaat uit twee delen, het oude centrum met smalle straatjes, authentieke winkeltjes, theehuizen en restaurants en de wijk Calis op zo’n 5 km afstand van het centrum, met een schitterend zandstrand. Benieuwd naar de Vancanzo aanbiedingen naar Fethiye? Bekijk hier het Vacanzo aanbod.

Ölüdeniz ligt dichtbij Fethiye en heeft één van de mooiste stranden van de Middellandse Zee, die ook tot de meest fotogenieke behoort. In Ölüdeniz doet men er alles aan om deze bijzondere natuurstatus te behouden, bouwvergunningen worden dan ook nog maar zelden afgegeven. Verscholen in dit natuurschoon liggen dromerige hotels en een wandeling door de omgeving wordt beloond met heerlijke geuren van de lokale vegetatie. Het bekendste strand, de Blue Lagoon is onderdeel van een nationaal park en ondanks de entree die gevraagd wordt, een absolute aanrader. Als je langs de boulevard loopt zul je ook veel restaurants zien met een dakterras, waar je kunt genieten van de panoramische uitzichten. Klik hier voor het volledige Vacanzo aanbod naar Ölüdeniz.

Göcek ligt aan een natuurlijk afgeschermde baai en heeft maar liefst 4 jachthavens, je kijkt je ogen uit in de zomer van al dat pracht en praal. Het stadje heeft een gezellige promenade met winkeltjes en terrasjes en op zondag een lokale bazaar. Göcek is een ideale uitvalsbasis om per boot de diverse baaien en strandjes te verkennen en wordt ook vaak als startpunt van een Blue Cruise gebruikt. Bekijk hier het Vacanzo aanbod naar Göcek.

Bekijk hier het totale Vacanzo aanbod naar de Zuid-Egeïsche Kust