TURKIJE / EGEÏSCHE KUST

Strand-, natuur-, en cultuurliefhebbers kunnen hun geluk niet op aan de veelzijdige Egeïsche kust van Turkije. Vacanzo biedt vakanties naar Bodrum en Kusadasi, maar ook minder bekende vakantieplaatsen als Çesme en Izmir behoren tot de mogelijkheden. Overal langs de Egeïsche kust vind je baaien en strandjes van kiezel- en zandstrand, die worden omringd door veel groen van pijnboombossen en olijfgaarden. Historische opgravingen in Ephesus en Kaunos zullen cultuurliefhebbers verrassen. Maar ook Bodrum met het kasteel van Sint Petrus en het Mausoleum van Halicarnassus brengen je terug naar tijden van weleer. Vanuit Bodrum ben in ca. 30 minuten per catamaran op het Griekse Kos en vanuit Kusadasi kun je het Griekse Samos bezoeken.
De Egeïsche Kust heeft veel mogelijkheden voor een ideale strandvakantie in Turkije voor ieders portemonnee, of je nu op zoek bent naar een kleinschalig hotel, een luxe All Inclusive of een comfortabel appartement.

Bodrum wordt vaak het St. Tropez van Turkije genoemd en al jaren ‘the place to be’ voor het binnenlands en buitenlands toerisme. Het oude centrum heeft nog een authentieke architectuur en de smalle straatjes geven je een goede indruk van vervlogen tijden. Tegenwoordig zijn deze straatjes een uithangbord van de vele winkeltjes en het is dan ook een eldorado voor ‘shopaholics’. Deze trendy badplaats biedt ook een bruisend nachtleven en heeft dan ook vele hippe bars en clubs. De stranden bij het schiereiland Bodrum zijn veelal gelegen in kleinere baaitjes en zijn van kiezel en zand. In Bodrum is nog een oud Grieks theater te bewonderen, dat zelfs nog in gebruik is voor verschillende concerten. Een unieke ervaring om dit mee te maken. Op het schiereiland Bodrum liggen ook de bekende badplaatsen Gümbet, populair bij de jongeren, Torba en  Bitez hebben een rustiger karakter. Yalikavak is de laatste jaren erg in opkomst en heeft zich van een klein vissersplaatsje ontwikkeld tot een meer mondaine badplaats. Deze ontwikkeling komt ook door de aanleg van de nieuwe jachthaven, die een nieuw publiek heeft aangetrokken. Maar Yalikavak heeft ook nog de oude vissershaven met gekleurde bootjes, een gezellige boulevard en veel winkeltjes. Op donderdag is er nog een lokale markt. Klik hier voor het totale Vacanzo aanbod naar Bodrum

Kusadasi ligt tussen Bodrum en Izmir in en is al jaren een geliefde toeristenplaats aan de Egeïsche Kust. In de zomermaanden bezoeken ook veel cruise schepen Kusadasi en is het overdag rondom de haven en de Bazar een drukte van je welste. Bij Kusadasi zijn prachtige zandstranden, waarvan Ladies- en Long Beach wel de bekendste zijn.
Vanuit Kusadasi kun je als cultuurliefhebber je hart ophalen bij de opgravingen van Ephesus. De opgravingen in deze ruïnestad dateren uit de Griekse oudheid en zijn de belangrijkste opgraving in Turkije, Ephesus staat ook op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Maar ook Priene, Milete & Didyma kun je gemakkelijk vanuit Kusadasi bereiken. Priene met antieke opgravingen uit de Romeinse tijd. Milete is bekend om z’n theater uit de Hellenistische periode met maar liefst 25.000 zitplaatsen. In Didyma kun je de tempel van Apollo bezoeken, een van de beroemdste orakels in de antieke wereld, maar niet zo beroemd als Delphi in Griekenland.
Een bekend natuurfenomeen zijn de calciumbronnen van Pamukkale. De hete calcium bronnen hebben een wit kalklandschap gecreëerd met natuurlijke warmwaterbaden. Sinds de Romeinen is Pamukkale een kuuroord en ook tegenwoordig komen hier nog veel gasten voor de geneeskrachtige werking van het water, zoals reuma- en hartpatiënten. Vlakbij Pamukkale ligt de ruïnestad Hiërapolis uit de Romeinse tijd met een theater, tempel en badhuis. Zowel Pamukkale als Hiërapolis zijn opgenomen door UNESCO op de Werelderfgoedlijst. Klik hier voor het totale Vacanzo aanbod naar Kusadasi.

Benieuwd naar het totale Vacanzo aanbod naar de Egeïsche Kust in Turkije? Klik hier.