Vakantie Turkije

Veelzijdig vakantieland

Als we Turkije zeggen, dan denken we meestal aan een zonnige strandvakantie. En dat klopt natuurlijk, want Turkije heeft prachtige stranden, een heerlijk klimaat en hotels en resorts in iedere prijscategorie. Maar Turkije is heel veel meer, want door de rijke historie zijn er ook veel culturele bezienswaardigheden.
Wat dacht je van Ephesus of Efeze, misschien wel de mooiste opgraving van de westerse wereld. De opgravingen dateren uit de Griekse oudheid, zo’n 1100 jaar voor Chr.
Maar Turkije heeft ook een indrukwekkend natuurschoon, die heel divers is. Een van de meest spraakmakende natuurfenomenen in Turkije is wel Cappadocië. Tufsteenformaties, ondergrondse steden, uitgehouwen kloosters vormen een groot openluchtmuseum. Het is fantastisch om een ballonvaart te maken boven dit gebied, je kijkt je ogen uit.
Echte foodies zullen Turkije waarderen om z’n fantastische keuken, die een rijk verleden heeft, wordt na de Chinese en Franse keuken als de meest veelzijdige van de wereld gezien. Wil je Turkse gerechten leren kennen probeer dan eens de Mezze, dit zijn diverse kleine gerechtjes die je met je gezelschap deelt, net als tapas in Spanje. Je eet deze gerechtjes met heerlijk gebakken Turks brood.
Een mooie oude traditie in Turkije is de Hamam, dit oude bad ritueel is nog steeds onderdeel van de huidige cultuur. Overal kom je in Turkije Hamam’s tegen en dit moet je zeker ervaren. Een weldaad voor je lichaam & geest.
Een bijzondere ervaring in Turkije is ook een Blue Cruise. Geen cruise op een groot schip, maar op een authentieke Gület, die in Turkije gebouwd worden. Met een klein gezelschap vaar je een week langs de kust, je stopt in kleine baaitjes, bekijkt de omgeving en ontdekt elke dag iets nieuws. Je slaapt aan boord, je hut is geen overdadige luxe maar alles is aanwezig. Aan boord wordt ook voor het gezelschap gekookt door de kok, die je kennis laat maken met de Turkse specialiteiten, terwijl je geniet van het uitzicht over zee. Ik beloof je, na één nacht wil je niet meer anders. Vacanzo heeft op dit moment leuke aanbiedingen naar Turkije, ook zin gekregen in een vakantie naar dit veelzijdige vakantieland? Kijk dan naar het Vacanzo aanbod naar de Turkse Rivièra, de Zuid-Egeïsche Kust of de Egeïsche Kust.

Bekijk hier het Turkije aanbod