SPANJE

Flamenco & castagnetten

Een van de meest populaire vakantiebestemmingen is wel Spanje, de eerste Nederlandse vakantiecharters zetten hier voet aan de grond. En dat is niet zo vreemd. Want naast een heerlijk klimaat, mooie stranden, interessante steden en authentieke dorpjes geeft Spanje je ook die temperamentvolle ‘boost’ die je nodig hebt om weer even bij te tanken van de dagelijkse sleur.

De Spaanse Costa’s en eilanden werden een geliefd toevluchtsoord voor veel Europeanen. Heerlijk genieten van een zonovergoten strandvakantie is een belangrijk ingrediënt want de kilometers lange kust van het vaste land biedt je die mogelijkheid. En al dat strand plezier kun je gemakkelijk combineren met de indrukwekkende cultuur van het achterland van de Costa’s.

Zo vind je aan de Costa del Sol de boeiende steden van Andalusië, als Sevilla en Granada waar de Moorse cultuur je zal verrassen. Want zeg nou zelf, het Alhambra is toch een sprookje.
Maar Spanje heeft ook heerlijke eilanden zoals Mallorca, Ibiza en de Canarische eilanden. We kennen ze vooral van een heerlijke strandvakantie, maar als je het binnenland van Mallorca verkent, zul je verrast zijn door het natuurschoon en pittoreske dorpjes. Ook het natuurschoon van de Canarische eilanden, zoals rondom de Teide op Tenerife is indrukwekkend.

Overal in Spanje kun je kennismaken met de Spaanse keuken, een gevarieerde keuken, waar je smaakpapillen erg verwend worden. Wie wordt er niet blij van de traditionele tapas, de Paella en een heerlijke Gazpacho? Gecombineerd met een heerlijke Spaanse wijn, het leven is mooi! Zeker als er ook nog opzwepende klanken van Flamenco en castagnetten bij komen dan vergeet je even dat je over twee weken weer gewoon aan het werk moet. Wil je dat vakantiegevoel nog wat langer vasthouden thuis, neem dan Paella rijst, een heerlijke Cava of Serranoham mee naar huis en houd die Spaanse sferen nog even vast. 

Vacanzo heeft op dit moment leuke aanbiedingen naar Spanje, ook zin gekregen in een vakantie naar Spanje? Kijk dan naar ons aanbod naar Mallorca, Ibiza, de Canarische Eilanden of de Costa del Sol.

 

Bekijk hier het totale Spanje aanbod