GRIEKENLAND

Ontelbare eilanden

Met meer dan 225 bewoonbare eilanden en het vasteland heeft Griekenland oneindig veel vakantie mogelijkheden. Ieder eiland heeft zijn eigen sfeer en uiterlijk, maar ook een overeenkomst; de Griekse gastvrijheid, die het wel een bijzonder vakantieland maken. Als je een dorpje bezoekt en met de lokale bevolking wilt praten, is de taal geen probleem, de Grieken weten goed met handen en voeten te communiceren en zullen je snel een kopje koffie of wat fruit aanbieden.
Hoewel de Griekse vakantiebestemmingen vooral bekend zijn van een heerlijke strandvakantie, biedt Griekenland nog veel meer. Wat dacht je van de vele herinneringen uit de historie, zoals op Kreta de overblijfselen uit de Minoïsche tijd. Knossos, het paleis van Koning Minos laat ons nog zien hoe welvarend ze al waren zo’n 4000 jaar v. Chr. Ga daarna ook eens na het archeologische museum in Heraklion, waar sieraden uit die periode dat nog eens bevestigen.
Wil je eilandhoppen, dan ben je in Griekenland aan het juiste adres, zo kun je diverse Dodekanesos of Cycladen eilanden met elkaar combineren. Je gaat met de ferry of catamaran van eiland naar eiland, proeft diverse sferen en het lijkt wel of je vakantie opeens veel langer duurt door al deze verschillende indrukken.
Fijnproevers zullen de Griekse keuken waarderen, er wordt nog veel volgens het Mediterrane recept gekookt, veel verse lokale producten, olijfolie en honing zijn standaard ingrediënten. Tegenwoordig zijn er ook veel exquise restaurants met nominaties, die de Griekse keuken in een verfijnd jasje hebben gestoken, maar de eeuwen oude receptuur in hun waarde hebben gelaten. Probeer eens de Griekse Mezedes, kleine schaaltjes met voorafjes die je probeert met je gezelschap en waar de Griekse smaken duidelijk worden. Ook zo’n gegrild visje met een eenvoudige salade, smaakt in Griekenland heel anders dan thuis.

Vacanzo heeft op dit moment leuke aanbiedingen naar Griekenland, ook zin gekregen in een vakantie naar één van de vele eilanden? Kijk dan naar het Vacanzo aanbod naar Kreta, Kos, Halkidiki of Corfu.

 

Bekijk hier het totale Griekenland aanbod