EGYPTE

In de voetsporen van Hatsjepsoet

De laatste jaren is Egypte uitgegroeid tot één van de meest populaire vakantiebestemmingen. Moderne badplaatsen hebben zich ontwikkeld en zijn de basis voor een heerlijke strandvakantie in Egypte. De stranden zijn prachtig, maar de onderwaterwereld is uniek. De koraalriffen van Rode Zee worden als een van de mooiste van de wereld gezien. Ook als je geen duikbrevet hebt kun ja snorkelend dit mooie kleurenpalet aanschouwen.

Maar als je Egypte zegt, denk je ook aan de bakermat van onze beschaving, want de kunstschatten in Egypte zijn groot. De koningsvallei en de tempel van Karnak zijn slechts enkele voorbeelden. En wat te denken van de piramides bij Gizeh? Een mooie manier om veel historische plekken te bezoeken is door het maken van een Nijlcruise.
Maar als je Egypte bent dan wil je ook kennismaken met de uitgestrekte woestijn. Met een jeep- of quadsafari krijg je deze unieke gelegenheid en je sluit deze excursie af met een diner onder de sterrenhemel bij de Bedoeïenen.

De Egyptische keuken kent veel vegetarische gerechten, groenten en rijst vormen de hoofdingrediënten. De invloeden uit andere landen in het Midden-Oosten zijn groot en wil je de Egyptische smaken beter leren kennen, probeer dan eens als voorgerecht de Mezze. Dit zijn kleine hapjes die je samen met je gezelschap nuttigt, zoals de tapas in Spanje. De kleine hapjes worden met pitabrood gegeten.
Als hoofdgerecht wordt er in Egypte vaak een tajine gegeten, een stoofschotel met groente en vlees. De Egyptische keuken is niet echt verfijnd zoals de Libanese keuken. Opvallend is dat er in de Egyptische hotels veel Libanese à la carte restaurants zijn, waar ook de Egyptenaar graag komt eten. De maaltijd wordt meestal afgesloten met koffie, zwarte of hibiscusbloementhee.  Egypte heeft een echte theecultuur, ‘shai’ is het meest gedronken drankje. Misschien een leuk idee om Egyptische thee mee te nemen als souvenir. De thee (van Sekem) wordt biologisch verbouwd en is het theemerk betrokken bij sociale projecten zoals het bouwen van scholen en ziekenhuizen. Een leuk aandenken aan een mooie vakantie in Egypte.

Vacanzo heeft op dit moment leuke aanbiedingen naar Egypte, ook zin gekregen in een vakantie naar het land van de Farao’s? Kijk dan naar het Vacanzo aanbod naar Egypte.