BULGARIJE

Strand, natuur en historie

De laatste jaren is er een opmars gekomen van vakantie naar Bulgarije. En dat is niet zo vreemd, want de stranden aan de Zwarte Zee zijn adembenemend. Lange zandstranden die langzaam in zee lopen dus ideaal als je met kleine kinderen op stap gaat. Maar ook veel jongeren hebben Bulgarije ontdekt als vakantiebestemmingen want hoewel nog niet echt bekend, heeft Bulgarije een bruisend nachtleven en dat voor een gunstige prijs. De prijs van de lokale uitgaven in Bulgarije is gunstig, je kunt er nog voordelig eten & drinken.
Bulgarije heeft ook een rijke historie en daar kun je nog veel herinneringen van zien. Ben je in de buurt, bezoek dan Nessebar, dat op een steenworp afstand van Zonnestrand ligt. In Nessebar kun je nog restanten uit de Griekse tijd zien, Byzantijnse kerken bezoeken en dwalen door smalle straatjes en steegjes met authentieke huizen. Maar Nessebar heeft ook een keur aan leuke restaurants en terrassen, waardoor het ook ’s avonds goed toeven is.
Bulgarije heeft ook een indrukwekkend natuurschoon. Zoals het Balkangebergte dat Bulgarije van Oost naar West in tweeën deelt. De passen, bergen en kloven zijn een walhalla voor wandel- en natuurliefhebbers. Want ook de flora en fauna is nog puur en authentiek. Vanuit Zonnestrand kun je een Jeepsafari maken door het Balkangebergte en zo kennismaken met het pure leven in Bulgarije.
Als je op zoek gaat naar de Bulgaarse keuken dan zullen je snel de invloeden uit de Griekse en Turkse periode opvallen. Men kookt veel met verse groentes, maar ook ovengerechten en maaltijdsoepen staan op de kaart. Overal zul je Shopska Salade tegenkomen, een soort Griekse salade waar ook paprika’s zijn toegevoegd en waar een Bulgaarse schapenkaas overheen geraspt wordt. Heerlijk fris, zo in de zomer. Dat Bulgarije ook heerlijke wijnen heeft is nog niet zo bekend. Al sinds de oudheid wordt er in Bulgarije wijn geproduceerd, maar dit is erg verwaarloosd in de communistische periode. Tegenwoordig heeft Bulgarije zo’n 200 wijnboeren en 150 wijnhuizen. Men heeft een aantal inheemse druivenrassen die erg geliefd zijn; zoals de Mavrud, Rubin en de Melnik.

Vacanzo heeft op dit moment leuke aanbiedingen naar Bulgarije, ook zin gekregen in een vakantie naar de Zwarte Zee? Kijk dan naar Vacanzo aanbod naar Zonnestrand en Goudstrand.

Bekijk hier het totale Bulgarije aanbod